BLOG-MK

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat. Duis aute irure dolor in reprehenderit in voluptate velit esse cillum dolore eu fugiat nulla pariatur. Excepteur sint occaecat cupidatat non proident, sunt in culpa qui officia deserunt mollit anim id est laborum.

Огледала на нашите сеќавања

 Нема употребливи инструкции за живот во Босна и Херцеговина. Не постои дури и родителски советодавна етикета, иако би било корисно. Прваче, кое ми е многу драго, го опиша својот прв училишен ден во Кантонот во Сараево: “Тие свиреа песна за нас,станавмеи ја ставивме раката во нашето срце”. Што знае дете за химната! До крајот основното образование, ќе дознае за распаѓањето […]

Прочитај повеќе

СЕЛЕКТИВНА МЕМОРИЈА

Оваа пролет ја одбележува 18-годишнината од бомбардирањето на НАТО на поранешната Сојузна Република Југославија. Годишнината од воздушните напади беше одбележана за време на еден настан во Грделичка клисура, каде што беа погодени патнички вагони, како и за време на серија реквизити низ цела Србија. Србија ја искористи оваа годишнина, исто како што ги користеше и сите претходни, да го продлабочи […]

Прочитај повеќе