Пешачиме од Виена до Истанбул.Ги читаме членовите од Универзалнатадекларација за човекови права.Ве покануваме да ни се придружите

Traiskirchen ⇾ Eggendorf ⇾ Rohrbach bei Mattersburg ⇾ Oberpullendorf ⇾ Rechnitz ⇾ Kohfidisch ⇾ Neustift bei Güssing ⇾ Felsőszölnök ⇾ Krašči ⇾ Spodnji Ivanjci ⇾ Ptuj ⇾ Gornji Macelj ⇾ Krapinske Toplice ⇾ Draše ⇾ Zaprešić ⇾ ZAGREB ⇾ Rugvica ⇾ Ivanić- Grad ⇾ Popovača ⇾ Kutina ⇾ Novska ⇾ Gornji Bogićevci ⇾ Nova Gradiška ⇾ Lužani ⇾ Slavonski Brod ⇾ Donji Klakar ⇾ Odžak ⇾ Gradačac ⇾ Pelagićevo ⇾ Brčko(Istok) ⇾ Bijeljina ⇾ Богатић ⇾ Сремска Митровица ⇾ Рума ⇾ Стара Пазова ⇾ БЕОГРАД // BELGRAD

⇾ Бели Поток ⇾ Сопот ⇾ Младеновац ⇾ Смедеревска Паланка ⇾ Лапово ⇾ Јагодина ⇾ Параћин ⇾ Варварин ⇾ Крушевац ⇾

Витково (Александровац) ⇾ Брус ⇾ Блаце ⇾ Куршумлија ⇾ Besianë ⇾ PRISHTINA ⇾ Lipjan ⇾ Ferizaj ⇾ Kaçanik ⇾ Banjane ⇾ SKOPJE


ДАЛИ ќе ни бидете домаќини?

INTO THE CRACKS е уметнички проект, самооткривање и политички активизам
Од 3 септември до 10 декември 2022 година, иницијаторите Карина Ридл и Дитер Ковачич ќе пешачат приближно 2500 километри од Виена до Истанбул и ќе ги читаат членовите од Универзалната декларација за човекови права. Со ова ве покануваме да ни се придружите – на рутата или на интернет.
По должината на рутата, на Карина и Дитер ќе им требаат места за ноќевање на 94 локации во 10 земји. Бидејќи INTO THE CRACKS е проект со високо учество кој ги истражува моделите на заедницата, ги замолуваме луѓето да не поддржат со изнајмување на една просторија од нивните домови за една ноќ.
Ако сте заинтересирани да станете наш домаќин, ве молиме испратете е-маил на walkingintothecracks@gmail.com или посетете ја страницата www.intothecracks.com/hostus. Ви благодариме што ќе не примите!
Можете исто така да ни помогнете со споделување на оваа информација со други потенцијални домаќини и сите заинтересирани. За повеќе информации, одете на www.intothecracks.com.