Kolumnet

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat. Duis aute irure dolor in reprehenderit in voluptate velit esse cillum dolore eu fugiat nulla pariatur. Excepteur sint occaecat cupidatat non proident, sunt in culpa qui officia deserunt mollit anim id est laborum.

Monumentet dhe memorialet në ish-Jugosllavi si pengesë për ballafaqimin me të kaluarën

Praktika e ndërlidhur me monumentet në shoqëritë dhe vendet pas konfliktit është pjesë e pandarë e analizës së procesit të “ballafaqimit me të kaluarën”. Politika e memorializimit e bën të mundur, deri diku, të përcaktohet se deri në ç’shkallë një shoqëri e caktuar përballet me të kaluarën e vet dhe ka vendosur se çfarë do të jetë pjesë e kujtesës […]

Lexo më shumë

BALLAFAQIMI ME TË KALUARËN NGA PERSPEKTIVA E PSIKOTERAPISË

Përballimi i ngjarjeve stresuese, që lënë shenja psikologjike, mund të jetë fare mirë përballim me vetë të ardhmen. Nëse veten e shohim si viktimë të përvojave negative të së kaluarës, ndodh që edhe të ardhmen ta shohim me sy depresiv e me ndjenja të angështisë dhe anasjelltas. Mirëpo, ”dhurata natyrore” më e madhe që i është dhënë njerëzimit është liria […]

Lexo më shumë