Rasti i Serbisë: gazetaria e tabloidëve dhe ballafaqimi me të kaluarën

Raportimi në Serbi për tema që kanë të bëjnë me të kaluarën e kohës së luftës së Serbisë është ulur viteve të fundit, përfshirë edhe mbulimin që i bëhet gjykimeve për krime lufte dhe për viktimat e krimeve të luftës dhe familjet e tyre. Që nga përfundimi i mandatit të Tribunalit Ndërkombëtar Penal për ish-Jugosllavinë (TPNJ) dhe[…]

Të sfidosh të vërtetën

Në fillim të vitit 2015 pata lexuar një artikull në “Balkan Insight” për 170 serbë, 90 prej të cilëve nga Kosova, që po e mirëprisnin edhe një tjetër Vit të Ri në Kërnjaça, e fundit qendër kolektive për refugjatë që kishte mbetur në kryeqytetin e Serbisë. Gjatë luftërave në ish-Jugosllavi, shumë serbë etnikë ikën nga shtëpitë e[…]

E vërteta që nuk thuhet në kohën e duhur është më keq se gënjështra

Transparenca e institucioneve në Manastir po përmirësohet. Disa, madje, kanë zëdhënës që mbajnë konferenca për shtyp dhe shumica e autoriteteve u përgjigjen tani telefonatave nga gazetarët. Megjithatë, gazetarët lokalë ende mundohen që ta marrin shpejt informacionin që u nevojitet. Duke qenë se jetojmë në kohën e medias elektronike, gazetarët duhet të jenë në gjendje që informacionin ta[…]